Jule Edition

Hver måned så har vi i samarbeid med Karianne på poteterapi en spalte om hundehold som vil berike ditt og hunden din sitt liv!
Sjekk ut nettsiden til poteterapi! www.poteterapi.com
Vi går inn i en høytid som kan oppleves litt rar for hundene våre. Da er det viktig å huske å ta hensyn til våre pelsklinger.
MAT
Det er mange matvarer som er giftig for hunder, og mange som kan skape trøbbel i systemet deres og kan i værste fall føre til død. Hunder skal IKKE ha løk, sjokolade, druer, dadler, rosiner, gjær, gjærdeig, xylitol (bjørkesukker), noen typer sopp med mer. Har du et matvrak se til at dette ikke er tilgjengelig for hunden og tren gjerne inn en lyd som avbryter hunden positivt om den skal til å spise noe av dette.
Prosesserte beinrester og fet mat må hunden også holde seg unna. Prosseserte (behandlede bein) kan splintre og skade halsrør, magesekk og tarmer! Fet mat og mye krydder tåler ikke hunder særlig bra! Dette fordi at hundens stoffskifte reguleres på en annen måte enn hos mennesker. Slik type mat kan fremkalle diaré eller oppkast. I tillegg kan svært fettrik mat over tid føre til bukspyttkjertelbetennelse (pankreatitt). Det anbefales derfor å ha hermetisk asparges tilgjengelig, da dette kapsler inn innholdet i magen slik at det hunden har fått i seg kommer ut uten å skade hundens innvoller. Har hunden fått i seg beinrester/glassbiter må du ikke få hunden til å kaste det opp!! ALLTID rådfør deg med veterinær om hunden har fått i seg noe den ikke skal!!
FYRVERKERI
At mange hunder kan bli, eller er redd, fyrverkeri er noe de fleste vet. Dette bør hunden gradvis tilvennes til fra den er valp. Men hunden kan likevel bli redd selv om du har gjort så godt du kan ved å trene og tilvenne. Det er mange tiltak du kan sette inn om hunden din er redd. Rådfør deg gjerne med veterinær om medisin kan hjelpe hunden din i treningen! Aldri la en hund som er redd fyrverkeri være alene, dette kan bli svært traumatisk for hunden din! Stimuler den godt, både fysisk og psykisk, i dagene før og på selve nyttårsaften. Trekk for gardiner, ha på lyd og skjerm hunden så godt du kan!
BESØK
Jul er en høytid der vi har, og går mye på, besøk. Dette kan føles overveldende for mange hunder. Derfor er det lurt å ha tilvendt hunden dette gradvis slik at den ikke blir overveldet. Hjelp den å mestre, vær dens advokat og intstruer besøket på hvordan de kan være med på å trygge hunden din. Om hunden plutselig tisser på/ved besøk er dette et tegn på stress. Les hundens signaler!
HUNDENS HELSE
Det er viktig å ta vare på hundens poter og pels. Salte veier gjør potene såre så tilvenn hunden potesokker, vask potene etter tur og smør de med en god potevoks/salve. Gjerne en som beskytter mot snø og salt og som lar potene pust og tilfører næring. Mange hunder bør også ha klær på seg når de er ute; spesielt de hundene som ikke har underull! Uansett størrelse på hunden…Se og til at hundens klør ikke er for lange; dette er ikke bare ubehagelig for hunden men kan og føre til muskel- og skjelettplager! Og du; det er en myte at klør som lager lyd er for lange!
Bli sett i mørket så utstyr både deg og hunden med refleks og lys!
God jul til dere alle; må den bli minnerik med ro i sinnet ❤️🎅🏼🎄✨
Hunden skal ikke ha
Fyrverkeri og hund
Fyrverkeri og hund
jul og hund
Gifte planter hund
Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.