Vurderer du en hund til?

Hver måned så har vi i samarbeid med Karianne på poteterapi en spalte om hundehold som vil berike ditt og hunden din sitt liv!
Sjekk ut nettsiden til poteterapi! www.poteterapi.com
 
 
 
Vurderer du en hund til?
Da kommer vi med noen tips til deg.
Å få en hund nr 2 bør være nøye gjennomtenkt, og tar man noen kloke valg så går det som regel bra. Det å være to hunder sammen kan gi dem glede, kos og selskap. Men det kan og skape frustrasjon, både hos hundene og deg. Jo mer man tilrettettelegger, jo større er sjansen for at dette går fint.

 

🐶 Vær sikker på at hunden din ikke bare liker andre hunder, men at den vil tolerere å få et nytt søsken i hus. Test gjerne ved å la kjente hundevenner komme på besøk.
🐶 Gjør tilvenningen så god som mulig. La hundene få bli kjent med hverandres lukter før den nye flytter hjem. Dette kan gjøres ved å la de feks få hvert sitt håndkle med hverandres lukter på, og skape gode assosiasjoner til hverandre lukter. Feks ved godbit/matsøk i disse, la de ligge nær soveplassene deres osv. 
🐶 Ta hund nr 1 med på besøk til hund nr 2 flere ganger, gå gjerne korte snuseturer og la de få bli kjent med hverandre på el trygg måte. Den dagen den nye hunden flytter hjem møtes dere på et nøytralt område og går en snusetur sammen. Viktig at ingen av dem kommer for brått på hverandre. 
🐶 Hva rase og kjønn du går for kommer an på mye. Men det kan være lurt å tenke på hva gjør du om du har en tispe og den andre er hann og hun får løpetid? Er det fare for samkjønnsusikkerhet? 
🐶 Å servere mat/tygg hver for seg en periode er lurt, og hindre at den ene tar fra den andre noe er et must. Dette for å unngå ressursforsvar og konflikter. Noen takler dette godt, andre ikke. Så her må man følge med og tilrettelegge. 
🐶 La de få fred fra hverandre ved å sette opp grinder. Vær også en god veileder slik at du hjelper dem å finne ro uten at det må en konflikt til. Det er og viktig at hundene får alenetid, tur og trening fra hverandre. Slik bygger du en god relasjon til begge, og de får og øve på å være selvstendig og ikke bli avhengig av hverandre. De har nok og egne interesser og da er det lurt å dekke deres behov også individuelt.
🐶 Noen får en hund nr 2 og tenker hund nr 1 skal oppdra den nye. Dette er ikke lurt. Ja de kan lære hverandre hundespråk, leke og ha god nytte av hverandre men det er du som er omsorgspersonen og som skal veilede og trene hundene. Vi lar ikke søsken oppdra hverandre vel?
🐶 Noen får og en hund til for den ene har seperasjonsangst. Dette er ikke en god grunn til å få en til hund. Som regel vil det ikke hjelpe, da det er oss mennesker hundene frykter skal gå fra dem. For noen kan det såklart hjelpe, men for de fleste må det trening til.
Masse lykke til! 💙
Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.