Håndtere løse hunder på tur

Hver måned så har vi i samarbeid med Karianne på poteterapi en spalte om hundehold som vil berike ditt og hunden din sitt liv! 
Sjekk ut nettsiden til poteterapi! www.poteterapi.com
 
Hva jeg anbefaler å gjøre når man møter en løs hund på tur:
 
Husk at hunder i utgangspunktet er konfliktsky, og de vil som regel dempe (roe) hverandre, og kommunisere til hverandre at de ikke er ute etter bråk.
 
Møter man en løs hund gjelder det å kunne sitt hundespråk, for hunder har mange signaler (atferder) de bruker for å snakke sammen og avverge konflikter. Det er viktig å vite, for med en gang vi begynner å stresse ved å rope, dra hunden i båndet eller på andre måter forstyrre kommunikasjonen går det ofte gale. Dette fordi hundene ikke forstår deg og dine signaler alltid, dermed blir de usikre og situasjonen kan eskalere. Lær deg derfor hundens signaler, det kan gjøre deg mye tryggere og gjøre situasjonen bedre for alle.
 
Men først må jeg si at du skal til enhver tid ha 100% kontroll på hunden din! Ikke bare er det båndtvang nå, men det handler og om å ha respekt for andre, naturen og de som bruker, og lever i, den.
 
Er du først i situasjonen og det kommer en løs hund så:
 
  • Behold roen og les alle hunder involvert
  • Går den løse hunden i bue, snuser mye i bakken og er løs og ledig i kropp og ansikt er det er godt tegn.
  • Ikke stram linen, la den være løs og ledig eller slipp hunden din om du føler deg trygg på det. Gå så noen steg vekk, så ikke hunden din går over i vokt.
  • Ta opp en STOPP hånd, mange hunder vil som regel stoppe da, kast en neve godbiter FRA dere og forbi den løse hunden. Gå rolig vekk.
  • Er den løse hunden mer på, viser mange avstandsøkende signaler og stiv så prøv å gå rolig vekk. Finn et skjermet sted du kan få hunden din bak, oppå eller inni. Som et søppelspann, bak et gjerde, løft den om du MÅ (dette kan trigge begge hundene!) osv
 
Jeg forstår at det kan være vanskelig å ikke bli stresset i slike situasjoner, men der er så viktig at man holder hodet kaldt og hjertet varmt.
 
 
Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.