Hvorfor kler vi på hunden?

Hvorfor kler vi på hunden?

Hundedekken er ikke bare et tilbehør, det er en praktisk løsning som gir viktig beskyttelse og komfort til hunden din. Disse klærne spiller en vitkig rolle i å holde hunden varm under kalde vintre og beskytter dem mot fuktighet og regn i våte værforhold. For kortpelsede raser, valper eller eldre hunder kan dekken også være avgjørende for å opprettholde kroppstemperaturen, beskyttelse stive musklær og gjøre turen mer behagelig. Ved å investere i dekken til hunden din, sikrer du ikke bare deres komfort, men bidrar også til å opprettholde deres generelle trivsel og helse gjennom ulike værforhold og årstider.

 

Når fryseren hunden din?

Tegn på at en hund kan fryse:

  1. Risting eller skjelving: Når hunden begynner å riste eller skjelve, er det ofte et tegn på at den prøver å generere varme for å holde seg varm.

  2. Trekker kroppen sammen: Hunder kan trekke kroppen sammen for å redusere overflaten og dermed varmeavtapet fra kroppen.

  3. Poteheving: Hunder kan løfte potene eller holde dem høyt for å unngå kontakt med kaldt underlag.

  4. Redusert aktivitet: Hunden kan bli mindre aktiv og mer tilbøyelig til å finne et varmt sted å hvile.

  5. Dårlig respons på kulde: Hunder som ikke er vant til kalde temperaturer, kan vise tegn på ubehag eller fryse raskere enn de som er vant til slikt vær. Eldre hunder, hunder med mindre pels og valper kan være mindre motakelig for kulde.

Det er viktig å være oppmerksom på disse tegnene, spesielt når det er kaldt, for å sikre at hunden din er komfortabel og trygg. Å kle på hunden et passende dekken kan være en god løsning for å holde den varm og komfortabel i kaldt vær.

Eldre hunder er oftere litt mer stiv i musklaturen eller hunder som har en skade burde bli kledd ekstra godt på å en kald hund vil anspenne kroppen mer for å prøve og holde på varmen.

 

Se vårt utvalg på dekken til hund her

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.