Hundemøte i kobbel

 

Hver måned så har vi i samarbeid med Karianne på poteterapi en spalte om hundehold som vil berike ditt og hunden din sitt liv! 

Sjekk ut nettsiden til poteterapi! www.poteterapi.com

 

Føler du hunden din reagerer annerledes når den møter andre hunder i line enn når den er løs? Det har sin forklaring! 

 

Å gå i line er jo ikke naturlig for hunder, ikke bare hemmer det hunden i å bevege seg helt fritt. Linen hemmer og hunden i å bruke språket sitt fritt. Dette fordi at i line har mange mennesker en tendens til å korrigere, nykke, rykke, dra og stramme linen. Dette skaper stress i hunden, og den føler seg fanget. Hunden vil derfor oftere bruke avstandsøkende signaler i kommunikasjon med andre når den er i line, spesielt når den er stram!. Den kan ikke flykte, men må fighte, for å prøve å få kontroll og avstand.

 

La derfor ikke hunder leke i bånd, det kan lett oppstå konflikt og skader. Både på hundene og deg. Hunden kan henge seg fast i andre, eller i objekter i miljøet. Det er mange eksempler på lek mellom hunder som har gått fint, helt til en hekter seg fast, linen strammes og angrep er et faktum. Dette kan være skummelt, ikke bare for oss, men for hundene. 

 

Hunder som alltid får hilse på andre hunder i bånd får en forventning om at det er sånn det er. Slik skaper man frustrasjon i hunden når den da en dag ikke lenger får hilse på alle. Ikke alle vil hilse/leke med din hund heller. Selv om den er verdens greieste. Hunder er sosiale dyr, ikke flokkdyr! Dvs at de IKKE har behov for å hilse på alle andre hunder. De har nok med sin familie og lekevenner. Som oss, hilser eller leker ikke vi, med alle vi møter. Vi, og hundene, har våre individer vi liker og ikke liker. Det må vi respektere.

 

Hunder kan fint lukte hverandre på avstand også, de trenger ikke å bli påtvunget hverandre. En hund som snuser i bakken vil som regel ikke hilse, ei heller en hund som går til siden og skaper avstand. Det er ikke sikkert hunden som bjeffer og drar seg mot andre heller vil hilse. Så vær bevisst på linen og ikke bruke den til å korrigere, og ikke la hunder leke i line. Der er sjelden en god ide. 

 

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.