Hoggorm og flått

Hver måned så har vi i samarbeid med Karianne på poteterapi en spalte om hundehold som vil berike ditt og hunden din sitt liv!
Sjekk ut nettsiden til poteterapi! www.poteterapi.com

 

Med våren kommer hoggorm og flått 🐍 🕷️

 

Hoggorm 🐍

Når hunder utforsker kan de av og til møte på farlige situasjoner, som feks hoggorm. Hoggorm er en giftige slange som kan utgjøre en alvorlig trussel for hunders helse og velvære. Det å være oppmerksom på symptomene og vite hvordan de skal handle hvis firbentehunden din skulle bli bitt av en hoggorm. Å holde hunden i lang line, passe på hvor den snuser, ha en god innkalling og trampe/lage høy lyd kan bidra til å redusere risikoen. 

Det er og lurt å lære seg førstehjelp for hunder, inkludert hvordan man gjenkjenner og behandler hoggormbitt. Å være godt forberedt kan redde hundens liv og bidra til en tryggere og mer bekymringsløs tur for både hunden og deg. Min hund ble bitt som unghund og det har satt en støkk i meg, men jeg lar ikke frykten for det lenger stoppe meg fra å gå tur.

Jeg må bare passe mer på og holder meg unna områder der det er mye orm. Husk at valper og unghunder er mer nysgjerrig og har lettere for å bli bitt!

 


 

  Hund og flått 🕷️

Det er viktig å være oppmerksom på risikoen for flåttbitt. Flått er små parasittiske insekter som kan feste seg til hundens hud og forårsake en rekke helseproblemer og flåttbårne sykdommer. For å beskytte hunden din mot flått, er det viktig å bruke forebyggende tiltak som flåttmidler og regelmessig sjekke hundens pels for flått etter turer utendørs. Hvis du oppdager en flått, bør den fjernes så snart som mulig med en flåttfjerner for å redusere risikoen for sykdomsoverføring. Ved å være proaktiv kan du bidra til å holde din firbente venn frisk mens dere utforsker naturen sammen. 

 

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.