Det er lov å trøste en redd hund!

Hei Dyrevenner,

Nyttårsaften er rett rundt hjørnet, og mens vi feirer med lys, lyd og fyrverkeri, kan det være en utfordrende tid for våre firbente venner. Mange hunder blir engstelige eller redde for lydene fra raketter og fyrverkeri. Vi har satt sammen 10 nyttige tips for å hjelpe deg med å støtte din hund gjennom nyttårsfeiringen:

  1. Skap et trygt tilfluktssted: Lag en rolig og komfortabel plass for hunden din, gjerne et sted de liker, med tepper, leker og favorittleker for å skape en følelse av sikkerhet.

  2. Distraher med lyd: Spill av avslappende musikk eller støy fra radio for å dempe lydene fra rakettene og skape en mer beroligende atmosfære.

  3. Tren på forhånd: Begynn tidlig med gradvis eksponering for lyder lignende fyrverkeri for å venne hunden din til støyen.

  4. Hold dem innendørs: Sørg for at hunden din er innendørs når fyrverkeriet begynner. Lukk vinduer og gardiner for å redusere lyd og lys.

  5. Gi dem selskap: Tilbring tid sammen med hunden din under feiringen for å gi støtte og trygghet. Unngå gjerne alkohol selv om du skal være en trygg person for hunden din. Hunder kan merke at eier har drukket med at vi oppfører oss litt annerledes.

  6. Ikke overdrei trøsting: Å overtrøste hunden din når den er redd, kan forsterke frykten. Vær rolig og la hunden få sitte eller ligge ved siden av deg.

  7. Tygg eller aktivitetsleker: Gi gjerne en aktivitetsleke eller en god tyggepinne som hunden din kan tygge på. Tygging kan virke beroligende.

  8. Gå tur tidlig på dagen: Legg gjerne turene tidlig på dagen. Legg inn også treningsøkter og mer hjernetrim slik at hunden din får nok stimulig iløpet av dagen og er klar for å roe ned mot kvelden.
  9. Konsulter veterinæren: Snakk med veterinæren din for råd om eventuelle beroligende midler eller andre hjelpemidler som kan være passende for din hunds spesifikke behov.

  10. ID og sikkerhet: Pass på at hunden din har riktig identifikasjon på seg, som et halsbånd med ID-tag, i tilfelle den skulle rømme på grunn av skremmende lyder. IKKE ha hunden løs dagene før og etter nyttårsaften. Velge mange bruker å fyre opp raketter.

Husk at hver hund er unik, så det som fungerer for én hund, fungerer kanskje ikke for en annen. Vær tålmodig og oppmerksom på din hunds behov og reaksjoner.

Vi ønsker deg og din firbente venn en trygg og fredelig nyttårsfeiring!

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.